Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy

Op slechts 10 minuten rijden van Hoevedegroe vindt u Rotterdam Ahoy. Gedurende het gehele jaar vinden er in Ahoy Rotterdam diverse beurzen, evenementen, congressen en concerten plaats. Zo zijn er jaarlijks terugkerende events als het ABN AMRO World Tennis Tournament. Dit evenement trekt jaarlijks veel bezoekers en is enorm populair. Omdat het toernooi meerdaags is, kunt u tijdens dit event in Rotterdam Ahoy overnachten in Hoevedegroe.

Ook een jaarlijks terugkerend evenement is het Kerstcircus in Ahoy. Dit event is leuk voor zowel jong als oud en ook zeker aan te raden als familie-uitje. Internationale acts worden speciaal ingevlogen voor het Kerstcircus. Een evenement dat u niet mag missen! 

Feyenoord Rotterdam

Feyenoord Rotterdam

De trots van de stad is voetbalclub Feyenoord Rotterdam. De voetbalclub is opgericht op 19 juli 1908 en is sindsdien gevestigd in Rotterdam-Zuid. De vereniging is door vier enthousiaste jonge mannen opgericht. Stadion De Kuip werd in 1937 geopend voor alle thuiswedstrijden van de voetbalclub. Inmiddels is het meer dan alleen een stadion. Tegenwoordig worden er evenementen georganiseerd in de Kuip, zoals (dance)feesten en congressen. De populaire locatie zit in het hart van alle Rotterdammers. Beleef samen met de supporters het échte Feyenoordgevoel en woon een thuiswedstrijd bij.

Heeft u altijd eens een kijkje willen nemen in het stadion? Dan kunt u op de dagen dat Feyenoord geen wedstrijd speelt en rondleiding achter de schermen krijgen. Tijdens deze rondleiding bezoekt u 90 minuten lang de meest bijzondere plekken van De Kuip. Zo loopt u door de spelerstunnel en neemt u plaats in het perscentrum. Uiteraard mag een bezoek aan de spelerskleedkamer en het vernieuwde Feyenoord Museum niet ontbreken tijdens uw rondleiding. De Feyenoord Tour in de Kuip vindt plaats op woensdag tot en met zaterdag op diverse tijdstippen.

Wilt u na uw rondleiding of wedstrijd nog andere activiteiten ondernemen? Dan vindt u aan de overkant van het stadion een Pathé bioscoop, een speelhal en een bowlingcentrum. Hier kan zowel jong als oud zich goed vermaken. Gaat u toch nog liever even het centrum in? Dan pakt u gemakkelijk de tram die op 1 minuut loopafstand zit van het stadion. Binnen 10 minuten bent u in het hart van Rotterdam.

Musea in Rotterdam

Musea in Rotterdam

Rotterdam kent diverse musea van wereldfaam. Een van de meest bekende is het Boijmans Van Beuningen museum. Een bezoekje aan deze of een van de andere musea is goed te combineren met een verblijf bij Hoevedegroe

Verschillende musea

In Boijmans Van Beuningen ziet u de meest uiteenlopende werken van beeldende kunst, toegepaste kunst en design waarvan de tekeningencollectie zelfs de belangrijkste ter wereld is. Daarnaast kunt u werken bezichtigen van Nederlandse en Europese kunst.

Ben u geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is het Historisch Museum iets voor u. Bij Museum Rotterdam vindt u de historie van de stad Rotterdam. Voor tentoonstellingen uit verschillende culturen en de meest uiteenlopende kunststromingen bent u bij de Kunsthal aan het goede adres.

Het Maritiem Museum is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland dat de imposante maritieme geschiedenis van Nederland al generaties lang toont. Aan de Willemskade in Rotterdam ligt het Wereldmuseum. Zij presenteren een vaste opstelling, de Collectie, met ruim 2.000 topstukken uit Oceanië en Azië. U kunt ook met de kinderen naar Villa Zebra. Dit is een museum voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie over de verschillende musea kunt u terecht bij de receptie. Onze medewerkers helpen u graag op weg.

Verbouwing Boijmans: Boijmans Van Beuningen gaat een grondig renovatietraject in. Het huidige gebouw van het museum is momenteel gesloten. Verschillende buurlocaties in de stad zorgen er echter voor dat de collecties van Boijmans ook tijdens de renovatie bezoekbaar blijven.

Winkelen

Winkelen

Shoppen in Rotterdam is het walhalla voor de modeliefhebbers onder ons. In het centrum van de stad zijn er verschillende winkelstraten waar voor ieder budget iets leuks te vinden is. Van grote modeketens tot unieke boetiekjes, in Rotterdam kunt u zich urenlang vermaken. Daarnaast vindt u overdekt ook het Alexandrium Shopping Center. Ideaal voor de koude of regenachtige dagen.

Koopgoot
In de Beurstraverse, door Rotterdammers omgedoopt tot de Koopgoot, zitten de bekende winkelketens gevestigd. De Koopgoot is in Rotterdam een begrip en staat bekend om haar brede traptreden. Naast de 40 winkels, grenst de Koopgoot ook aan de twee grote warenhuizen De Bijenkorf en Hudson’s Bay. Kortom, een perfecte plek om te winkelen in Rotterdam.

Lijnbaan
De bekendste winkelstraat van Rotterdam is de Lijnbaan. Dit was de eerste autovrije winkelstraat in Europa. Sinds 2010 is de Lijnbaan een Rijksmonument. Deze bijzondere winkelstraat kent veel internationale winkelketens. In de zijstraten van de Lijnbaan zijn er veel kleinere boetiekjes en horecagelegenheden te vinden. Zoek de Rotterdamse gezelligheid op in een van deze straatjes.

Meent
Naast de Koopgoot en de Lijnbaan zijn er nog andere populaire winkelstraten in Rotterdam. De P.C. Hoofstraat van Rotterdam is de Meent. In deze winkelstraat zijn de duurdere merken te vinden. Wandel ook eens de Pannekoekstraat of een van de andere zijstraten in. Hier vindt u leuke boetiekjes en winkels met lokale producten. Naast de Meent gelden ook de Oude- en Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat als bijzondere winkelstraten in het centrum van de stad. Daar kunt u bovendien niet alleen goed shoppen, maar ook gezellig borrelen. Voor Rotterdammers zijn dit geliefde plekken om een drankje te doen tot in de late uurtjes.

Alexandrium Shopping Center
Het Alexandrium is 15 minuten rijden vanaf Hoevedegroe. Met het openbaar vervoer bent u iets langer onderweg van het hotel, maar het is zeker een bezoekje waard. Het gezellige overdekte winkelcentrum heeft een divers aanbod aan winkels. U kunt hier goed shoppen voor een nieuwe garderobe maar ook voor een nieuw interieur voor uw huis. Dankzij de Megastores en Alexandrium Woonmall kunt u echt voor alles terecht. Een ander groot voordeel van het Alexandrium is dat u gemakkelijk uw auto kunt parkeren in de verschillende parkeergarages rondom het overdekte winkelcentrum.

Rotterdam heeft met Shopping Center Zuidplein nog een ander overdekt winkelcentrum. Zuidplein ligt met de bus/auto op 10 minuten afstand van Hoevedegroe en is zeven dagen per week geopend. Dit winkelcentrum is gelegen naast Ahoy Rotterdam, waar gedurende het jaar verschillende evenementen en beurzen worden georganiseerd. 

Kinderdijk

Kinderdijk

Werelderfgoed: Kinderdijk

Kinderdijk is een Unesco Werelderfgoed en dichtbij. Het is een bijzonder gebied wat een stukje geschiedenis vertelt over Nederland. De afgelopen eeuwen werkten de Nederlanders samen met het water om het land droog te houden. Het schitterende gebied laat u zien waar vroeger de windmolens de strijd tegen het water aangingen. De 19 authentieke molens uit de 18e eeuw zijn daar nog stille getuigen van.

19 Poldermolens

Kinderdijk staat voornamelijk bekend om de Kinderdijkse windmolens. Dat zijn 19 molens die de polder droog moesten maken en houden. Door de grote rol die de molens speelden in de beroemde Nederlandse strijd tegen het water, is Kinderdijk uitgegroeid tot een belangrijke toeristische locatie en sinds 1997 werelderfgoed van Unesco. Eén van de molens kunt u van binnen bezichtigen. Hier kunt u ontdekken hoe het voelt om zelf een molen te laten draaien. De bezoekersmolen van Kinderdijk is een unieke belevenis voor u en uw gezin.

Ontdek Kinderdijk

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Nederlandse strijd tegen het water, mag een bezoek aan Kinderdijk niet op uw lijstje ontbreken. Naast een bezoek aan de molens zelf kunt u hier goed wandelen, fietsen of een rondrit nemen op de paardentram. Wanneer er sneeuw ligt kunt u sleeën of over het bevroren water schaatsen. Het adembenemende landschap ervaart u ieder seizoen op een bijzondere manier.

Voor een optimale ervaring van het molengebied, kunt u met een rondvaartboot op het water van het polderland Kinderdijk en de windmolens bewonderen. Vanaf het water heeft u het beste uitzicht om prachtige foto’s te maken. Het ideale aan de rondvaartboot is dat u bij alle bezoekpunten in en uit kunt stappen. In de winter is de rondvaartboot van Kinderdijk verwarmd en kunt u overdekt genieten van het uitzicht.

Markthal

Markthal

Sinds 2014 is de Markthal in Rotterdam officieel geopend. De Markthal wordt ook wel het ‘Foodwalhalla’ genoemd en is in meerdere opzichten een bijzonder stukje architectuur.  Op de begane grond en eerste verdieping zijn restaurantjes en cafés te vinden. In de kelder vindt u een supermarkt en een ruime parkeergarage. In de Markthal vindt u een grote variatie aan eetgelegenheden. Er zijn zo’n  100 moderne marktkramen met dagverse producten. Van vis tot gevogelte, van heerlijke koffie tot kaas, van Surinaams tot Zaans en van heerlijk ijs tot biologische groenten.

Wat de Rotterdamse Markthal zo bijzonder maakt, zijn de appartementen boven de versmarkt en het enorme kunstwerk ‘Horn of plenty’ dat boven de bezoekers hangt. Daarbij komt dat tijdens de bouw van de hal tal van middeleeuwse vondsten zijn gedaan. Deze archeologische verzameling is tentoongesteld bij de Tijdtrap in de hal. Via Rotterdam Tours kunt u zich inschrijven voor een rondleiding van 1 uur door de Markthal. Deze rondleidingen vinden uitsluitend plaats in het weekend. Een gids vertelt u tijdens de tour van alles over de oorsprong van het gebouw.

Naast het feit dat er heel veel lekkere producten te koop zijn is de Markthal ook vanuit architectonisch oogpunt een hele belevenis om te bezoeken. De Markthal is 7 dagen per week geopend van 09.00 ’s ochtend tot 20.00 uur ’s avonds.

Sportieve activiteiten

Sportieve activiteiten

De omgeving van Hoevedegroe biedt volop mogelijkheden voor de sportieve mens. Zo kunt u er heerlijk fietsen en wandelen, maar heeft u ook al eens gedacht aan een mooie kanotocht of dagje op een van de golfbanen in de regio? U kunt met ons hotel als uitvalsbasis tal van sportieve activiteiten ondernemen. En aansluitend komt u bij ons heerlijk tot rust.  

Fietsen

De omgeving van Hoevedegroe leent zich goed voor een heerlijke fietstocht. Er zijn diverse fietsroutes, zo kunt u de route naar het centrum van Rotterdam fietsen. Liever de natuur bekijken in de omgeving? Ook hiervoor zijn diverse fietsroutes. Zo kunt u vanaf Hoevedegroe de knooppunt routes volgen naar het mooie polderlandschap Hoekse Waard of kunt u naar Kinderdijk fietsen waar u langs vele molens fietst.

Wat dichter bij het hotel fietsen? Dat kan ook. Zo kunt u de omgeving van Barendrecht verkennen. Voor u als fietser zijn er leuke bezienswaardigheden, zoals: de Oud Barendrechtse brug, de Oude Maasheuvel, de Pendrechtse molen en de watertoren. Wilt u graag een mooi uitkijkpunt over de Carnisse Grienden? Vanuit de vogeluitkijkhut Carnisse heeft u mooi uitzicht over een meertje in de Carnisse Grienden.

Het is als hotelgast ook mogelijk een fiets te huren. Ons hotel beschikt over moderne en comfortabele huurfietsen van het Nederlandse merk Batavus. Voor meer informatie over fietsroutes en het huren van fietsen kunt u terecht bij de receptie.

Wandelen

Ook voor de wandelliefhebber heeft de omgeving van Ridderkerk veel te bieden. Zo kunt u wandelen naar de rand van Rotterdam, in recreatiegebied ‘De Oude Maas’ of door de weilanden van Rhoon. Dit is slechts een greep uit het aanbod van wandelroutes in de regio. Ook een bezoekje aan de molens van Kinderdijk of recreatiegebied ‘De Biesbosch’ kunt u combineren met een mooie wandeltocht.

Voor meer informatie over wandelroutes kunt u terecht bij de receptie.

Kanotocht

Vlakbij het hotel vindt u recreatiegebied De Zuidpolder, met recreatieboerderij De Kleine Duiker. Hier kunt u niet alleen wandelen, maar ook een kanotocht maken. In 2018 werd hier de ‘Blauwe Verbinding’ geopend, een recreatieve vaarroute, die ook zorgt voor schoon water in de regio. Tijdens de kanotocht vaart u vanaf het vertrekpunt in de Zuidpolder naar het Zuiderpark in Rotterdam, een route van 15 kilometer. 

Voor meer informatie over deze tocht en andere activiteiten in recreatiegebied de Zuidpolder kunt u terecht bij de receptie.

Golf

De regio Rotterdam beschikt over diverse golfbanen. Daarmee is ons hotel ook voor golfliefhebbers een perfecte uitvalsbasis.

Niet ver van ons hotel vandaan ligt bijvoorbeeld de Openbare Golfbaan Kralingen. Even verder ligt de schitterende baan van Golf en Country Club Capelle aan den IJssel of Golfclub Oude Maas. Voor meer informatie over de golfbanen in de regio kunt u terecht bij de receptie.

Waterbus

Waterbus

Wilt u de binnenstad van Rotterdam of Dordrecht bezoeken, maar de auto niet meenemen? De waterrijke omgeving maakt het voor de regio Rotterdam en de Drechtsteden mogelijk om bezoekers via het water te vervoeren middels de waterbus. Zo kunt u met de waterbus naar Kinderdijk. Nergens ter wereld staan zoveel molens bij elkaar als in dit authentieke polderlandschap van Kinderdijk.

Heeft u interesse in de Nederlandse flora en fauna? Dan kunt u met de waterbus naar de Hollandse Biesbosch. Een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Daarnaast kunt u ook nog kanoën door dit prachtige gebied en u één voelen met de natuur. De waterbus is een leuke manier om naar een bestemming te gaan voor een gezellig dagje uit!

Opstappen

U kunt in Ridderkerk uw auto parkeren bij waterbushalte De Schans (ca. 4 km vanaf het hotel). Vanaf deze halte vervoert de waterbus u naar Rotterdam of Dordrecht of één van de tussengelegen plaatsen. Prijzen en meer informatie vindt u op: www.waterbus.nl

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In de omgeving van Hoevedegroe vindt u ook een van de oudste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp. Verblijft u in ons hotel, dan is het zeker de moeite waard hier een bezoekje aan te brengen.

Ook met de kinderen is de diergaarde een leuk uitje. Wandel over de zeebodem in het Oceanium, sta oog in oog met ijsberen in de ijsgrot of bekijk de tropische vlindersoorten in de vlindertuin. In Diergaarde Blijdorp verblijven veel verschillende soorten dieren. Naast bijzondere diersoorten herbergt de dierentuin ook 21 rijksmonumenten, zoals de historische entree en het oude directeursgebouw.

Diergaarde Blijdorp bestaat sinds 1857 en is voor velen een geliefde plek. Een doel van de dierentuin is het stimuleren en steunen van natuurbehoud. Er worden onderzoeken verricht naar gedrag, voeding, voortplanting en medische zorg. Door deze onderzoeken kunnen dieren ouder worden, langer gezond blijven en zich voortplanten. Hierdoor wordt de kans op uitsterven van zeldzame diersoorten verkleind.

Diergaarde Blijdorp is het gehele jaar geopend, ook in de winterperiode is een bezoekje aan de dierentuin de moeite waard. Blijdorp organiseert namelijk jaarlijks in de maanden december en januari de ‘MidWinterZoo’. Twee maanden lang is de dierentuin een winterachtige sprookje, met een 25 meter lange sledebaan en een wintervuur waar de kinderen kunnen luisteren naar verhalen over de dieren.

De diergaarde is gemakkelijk te bereiken met  het openbaar vervoer en met de auto. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie.

Adventure City Rotterdam

Adventure City Rotterdam

Bent u een paar dagen bij Hoevedegroe te gast en zoekt u nog naar ideeën voor een avontuurlijke dag uit? In Rotterdam bevindt zich het grootste klimpark van Nederland: Adventure City. Bezoekers kunnen hier sportklimmen, over een 150 meter lange zipline tokkelen, verschillende klimparcoursen afleggen en zelfs een vrije val maken van 10 meter hoog. 

Adventure City Rotterdam is de ideale locatie voor een spectaculair uitje met de hele familie. Het klimpark heeft activiteiten voor verschillende leeftijden. Ook kinderen van 4 tot 7 jaar kunnen van alles ondernemen. Voor hen zijn er speciale klimparcoursen, een netadventure en klimwanden speciaal voor de jonge avonturiers. 

Trompenburg Tuinen en Arboretum

Voor plantenkenners is in de omgeving van Hoevedegroe ook voldoende te ontdekken. Zo ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen het mooie Trompenburg, een aangelegde plantentuin met een grote diversiteit aan bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen.

De tuin is het hele jaar door geopend, met ieder seizoen weer een andere collectie van de natuur. Naast de tuin zijn er ook nog andere bijzondere bezienswaardigheden. Zo is er een woenstijnkas, een theehuis en een winkel met allerlei producten die met de tuin te maken hebben. Iedere zondagmiddag zijn er speciale wandelingen met gids en u kunt zich ook aanmelden voor workshops en lezingen. 

Bent u liefhebber van planten of gaat u er graag opuit voor een rustige en mooie wandeling? Een bezoek aan Trompenburg kunt u dan zeker toevoegen aan uw lijstje. U kunt het hele jaar door genieten van deze bijzondere tuin. Bent u met uw kinderen te gast bij Hoevedegroe? Ook dan is de tuin een leuk dagje uit. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ook een leuke speurtocht. 

Kinderboerderij

Kinderboerderij

In de omgeving van Hoevedegroe zijn er verschillende kinderboerderijen te bezoeken. Zo is er in Ridderkerk ‘De Dierenhof’ en kunt u in Barendrecht een bezoek brengen aan kinderboerderij ‘De Kleine Duiker’. 

Wist u dat we bij de boerderij naast ons hotel ook een aantal dieren hebben? Zo zijn er  konijnen, kippen en is er een insectenhotel. We hebben ook een moestuin. Voor de kinderen is er ook een quiz te maken, die opgehaald kan worden bij de receptie. Loop gerust even buiten langs met de kinderen. 

Luxor Theater

Bereikbaar via Tram lijn 20 vanaf Kreekhuizenlaan (400m) richting Rotterdam Centraal Station. Het luxortheater is op loopafstand van tram halte wilhelminaplein Google Maps Routebeschrijving naar LuxorTicra

Ticra Outdoor: Hottubs, Buitensauna's en Finse Kota's

Rotterdam VVV

Rotterdam Touristen informatieBed en Breakfast Nederland

Bed en Breakfast Nederland Popular Bed & Breakfast LocationsAlways a Bed and Breakfast, Everywhere you go